image001-2.png
Hem Operation Allmän mottagning Röntgen Ultraljud Exotiska djur Tandvård Foder Veckans tips!

Kontaktuppgifter

Tel. 08-592 540 80
Fax. 08-592 544 80

kontakt@malarensmadjur.se

(Ej tidsbokning eller akuta frågor via mail)

 

Öppettider

Måndag  8.00-19.00

Tisdag    8.00-19.00

Onsdag  8.00-16.30

Torsdag 8.00-19.00

Fredag   8.00-16.30

Lördag   10.00-14.00

(ej sommar)

Vägbeskrivning

Mälaren Smådjursklinik

är beläget i Rävsta företagsområde, mellan Sigtuna och Märsta. Lugn stressfri miljö med bra parkeringsmöjligheter. Endast 30 min från Stockholm och Uppsala. Karta

 

Adresser

Mälaren Smådjursklinik AB,

Trävaruvägen 19

195 92 Märsta

Facebooksida

Sigtuna Hundhus

Tandvård

 

Plack är en beläggning av bakterier på tandens yta som förkalkas efter en tid om den inte avlägsnas. Den hårda beläggningen kallas tandsten och om den får sitta kvar kommer den att förorsaka tandköttsinflammation och att bakterier tränger ner under tandköttet. Väl där kan bakterierna ha fri passage ut i blodet och leda till sekundära infektioner. På sikt kommer vävnaden runt tanden att förstöras och tillslut lossnar den.

 

Vid en munsanering lämnas djuret in på morgonen då vi först gör en kontroll av dess allmänna tillstånd. På äldre djur tas ett blodprov. Om allt är som det ska kommer djuret sedan att sövas. Tandstenen avlägsnas med ultraljud som är en skonsam rengöring även där det är svårt att komma åt i munhålan, som mellan tand och tandkött. Slutligen poleras tänderna med en tandpasta som gör det svårt för bakterier och matrester att fästa på tanden.

 

Till vår hjälp i tandrummet har vi digitalröntgen så att vi kan fastställa om tandproblemen exempelvis beror på trasiga tandrötter.

 

Vid behov drar vi ut skadade tänder. Vi gör även rotfyllningar och behandlar

svårare tandproblem.

 

När man har gjort en munsanering, är det viktigt att hålla efter djurets munhygien genom kontinuerlig tandborstning, gärna dagligen. Det är viktigt att tidigt vänja sin valp eller kattunge vid tandborstning och munkontroll.

 

 

Menybakgrundimg_0959